e-Bülten Haberleri

akcansaAkçansa, Global Cement and Concrete Association (Global Çimento ve Beton Birliği) tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecine katılarak, Türkiye’de bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu. Şirket böylece, hazır beton ürünlerinin çevresel ayak izini, şeffaf ve sorumlu bir yaklaşımla müşterileriyle paylaşmaya başladı.

Çevresel ürün beyanları (EPD), hammadde üretiminden başlayarak ürünün son aşamada bertaraf edilmesine kadar geçen süreçteki çevresel performansını, şeffaf ve bilimsel bir yaklaşımla ortaya koyuyor. EPD sürecini tamamlayarak ürün performansını beyan eden firmalar, piyasaya sürdükleri ürünün çevresel ayak izini müşterilerine şeffaf biçimde sunuyorlar. Böylece LEED, BREEAM ve GreenStar gibi yeşil bina sertifikalandırma süreçlerinde müşterilerine kolaylık sağlıyorlar.

Türkiye’de yapı malzemesi üreticilerinin ürünleri için çevresel ürün beyanında bulunmaları henüz zorunlu olmamakla birlikte, karbon ayak izi veya sorumlu kaynak tüketiminin izlenebilmesi bakımından konu her geçen gün daha fazla önem kazanıyor.

Mega projelerin çözüm ortağı Akçansa, düşük karbonlu ürünlerle geleceğe hazırlanıyor

Sürdürülebilir ve sorumlu iş modellerinin benimsenmesi konusunda sektöre öncülük eden Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, hazır beton ürünleri için, Global Cement and Concrete Association (Global Çimento ve Hazır Beton Birliği) tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecini tamamlayarak, Türkiye’deki bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu.

 

banvitBanvit, doğal kaynakların etkin yönetimi ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği uygulamalarla Bandırma Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ve İzmir Kampüsü’nde faaliyet gösteren piliç kesimhane tesisi ile yem fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık” belgelerini aldı. 

‘Sıfır Atık Yönetmeliği’’, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefliyor. Atıkları kaynağında ayırım yaparak yönetmelikte renklere uygun toplama kaplarında toplayan ve geri dönüşüm firmalarına gönderen Banvit, gerekli kriterleri yerine getirdikten sonra denetlenerek belgelendirildi. 

Banvit Genel Müdürü Tolga Gündüz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şirketimizin faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek ve sürdürülebilirlik en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonunda Sıfır Atık belgesi almış olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

odultoreniSürdürülebilir İş Ödüllerinin 7. yılında finale kalan projeler arasında kazananların Türkiye’de yine bir ilk gerçekleştirilerek canlı yayında açıklandığı ‘’Sürdürülebilir İş Ödülleri Ödül Töreni ‘’ 25 Kasım 2020 Çarşamba günü 19:00 – 20:30 saatleri arasında Online olarak gerçekleştirildi.

Daha iyi gelecek için sürdürülebilir iş modeli ile değişime liderlik yapan projeleri ÇEVKO Vakfı olarak kutluyoruz.

cedbik gorselÇevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması-2020 Başlıyor...

Yeni yerleşim alanlarının sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında kurulması ve gelişmesi, çevre dostu yeşil binaların yaygınlaşması ve bu konuda toplumsal farkındalığın arttırılması amacı ile ÇEDBİK olarak bir fikir yarışması düzenlemekteyiz.

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olan bu yarışmamızda dereceye giren katılımcılarımızı birbirinden değerli ödüller ve imkânlar beklemektedir.

Detaylı bilgi ve başvuru için www.cedbik.org adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Şimdiden ilgi, destek ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. 

Saygılarımızla

undpAvrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve UNDP Türkiye'nin güçlerini birleştirerek İklim Diplomasisi Haftası'nda başlattıkları "İklim Biziz, Değişeceğiz" kampanyasına Türkiye'nin ünlü isimleri sahip çıktı. Millî sporculardan sanatçılara onlarca ünlü isim, "Ve 1,5 Derece!" diyerek küresel sıcaklık artışının 1,5 derecede tutulması için herkesi söz vermeye çağırdı.

"2015 Paris Anlaşması’nın beşinci yılında, küresel sıcaklık artışını 1,5°C ile sınırlı tutabilme şansımız azalırken, yaptığımız her şey iklim krizini etkiliyor ve iklim krizinden etkilenecek. Pek çok şeyin tehlikede olduğu ve yapılacak çok şeyin olduğu Covid-19 salgını sonrasındaki bu tarihî dönüm noktasında, hem bireysel hem bir arada yapılabilecek eylemler var," diyen AB Türkiye Delegasyonu ve UNDP Türkiye tüm paydaşları iklim için harekete geçmeye çağırmıştı.

Bu çağrıya yanıt veren sporcu ve sanatçılar başta olmak üzere toplumsal hayatın önde gelen isimleri, "İklim Biziz, Değişeceğiz!" diyerek küresel sıcaklık artışının 1,5 derecede tutulmasının önemini vurgulamak için sosyal medyada seslerini yükseltti.

İklim için seslerini yükselten Beyza Şekerci, Bünyamin Sürmeli, Ceyda Gedikoğlu, Ceylan Atınç, Çiler Geçici, Doğa Rutkay, Dilara Koçak, Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Kenan Doğulu, Nil Karaibrahimgil, Pelin Kaya, Pınar Altuğ Atacan, Pınar Sabancı, Sedef Avcı, Sertab Erener, Sinem Güven, Şah Yaycı, Tuvana Büyükçınar, Yağız İzgül, Yağmur Tanrısevsin ve Yasemin Özilhan’ın yanı sıra UNDP Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu Millî Voleybolcu Bahar Toksoy Guidetti, Millî Basketbolcu Cansu Köksal, dünya jimnastik literatürüne 2 yeni hareket kazandıran sporcumuz Ferhat Arıcan ve dünya rekoru sahibi Millî Okçu Mete Gazoz da “İklim Biziz, Değişeceğiz” dedi.

Kampanyayı Türkiye ve dünyada milyonlarca kişiye yayan isimler, iklim değişikliğinden etkilenecek herkesi, aynı gezegeni paylaşan iklimdaşları olarak #İklimBiziz #Değişeceğiz etiketlerini kullanarak iklim sözü vermeye davet ediyor.