e-Bülten Haberleri

cevko proparsFransa'dan başlayarak birçok A.B. ülkesi, özellikle o ülkelere e-ticaret ile ürün gönderen firmaları ilgilendiren önemli uygulamaları hayata geçirmeye başladılar. Tüm modern dünya ülkelerinde üreticilerin, ürünlerinin kullanım sonrasında ortaya çıkan atıklara ilişkin yükümlülük üstlenmesi anlamına gelen "GENİŞLETİLMİŞ ÜRETİCİ SORUMLULUĞU (Extended Producer Responsibility)" yaklaşımı kapsamında hayata geçirilen bu uygulama ile, yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmalar o ülkeye ürün satamayacaklar.

E-ticaret konusunda birçok kuruma hizmet veren, sektörünün önde gelen firmalarından PROPARS ile yapmış olduğumuz iş birliği kapsamında düzenlediğimiz ve geniş bir katılımla gerçekleşen ortak webinarda “Fransa ve diğer A.B. ülkelerinde E-ticarette Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu” hakkında katılımcılarla önemli bilgiler paylaştık.  

ÇEVKO Vakfı olarak, bu konuda süreçlerini geliştirmek isteyen tüm firmalara yapacağımız iş birlikleri ile daha etkin bir şekilde destek vermeye başladık.

Detaylı bilgi için This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

RSMTürkiye’de 60 yılı aşkın süredir faaliyetini yürüten Arkan & Ergin, dünya çapında 123 ülkede 860’tan fazla ofisi ve 51.000’ni aşan çalışanıyla küresel ölçekte faaliyet gösteren RSM International ile yaptığı işbirliği neticesinde; vergi, bağımsız denetim, kurumsal finansman ve uzmanlaşmış danışmanlık hizmetleri konusunda güçlü bir zincirin Türkiye halkası olarak sektörün lider firmaları arasında yer almaktadır.

Biz de ÇEVKO Vakfı olarak, geri kazanılabilir atıkların yönetimindeki 30 yılı aşkın tecrübemiz ile RSM TURKEY ARKAN ERGİN YMM A.Ş ‘nin sektöründeki bilgi birikimini bir araya getirerek, GEKAP - Geri Kazanım Katılım Payı uygulamaları konusunda işletmelere birlikte destek olmaya karar verdik. 

 Bu kapsamda 2020 yılından başlayarak araç lastiklerinden ilaçlara, elektronik eşyalardan bitkisel yağ ve ambalajlara kadar birçok ürün ve bileşeni kapsayan GEKAP uygulaması ile ilgili olarak kurumlara; gerek doğru bildirim kapsamının oluşturulması, gerek mevzuat yükümlülüklerinin layığı ile yerine getirilmesi suretiyle gereksiz maliyetlerle karşılaşarak mağduriyetlerinin önlenmesi açısından birlikte hizmet vereceğiz.

Detaylı bilgi için This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

koroplast triconÇEVKO Vakfı olarak aramıza yeni katılan üyemiz KOROPLAST ve TRICON’a hoş geldiniz diyor ve birlikte nice başarılara imza atmayı diliyoruz.

QSI 01Yeşil Mutabakat ve sınırda karbon ticareti ile gündemde öne çıkan, Karbon Ayak İzinin belirlenmesi ve doğrulanması başta olmak üzere, benzer alanlarda en yetkin kurumlardan birisi olan “QSI Belgelendirme ve Muayene Hizmetleri Limited Şirketi” ile ÇEVKO Vakfı’nın işbirliğini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu işbirliği sayesinde GRI ve sürdürülebilirlik raporlamaları, ISO 14064 standardına uygun Karbon Ayak İzi hesaplama ve doğrulama hizmetleri, yaşam döngü analizi çalışmaları, Vakfımızın uzmanlık alanı olan, ambalaj atıkları geri dönüşümünün CO2 salımlarının azaltılmasına olan katkısının izlenmesi gibi konularda sizlere yetkin bir şekilde hizmet verebileceğiz.

QSI ile 15 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ISO 14064-1:2018 Kurumsal Karbon Ayak İzi – Yeşil Mutabakat Sürecine Uyum Bilgilendirme Semineri’nde değerlendirdiğimiz üzere, Karbon Ayakizi, mevcut süreçlerimizin dışında yeni bir konu olmaktan ziyade, tüm iş yapış süreçlerimizi yeniden değerlendirmemizi, farklı bir bakış açısı geliştirmemizi gerektiren yeni bir yaklaşım.

Konu ile ilgili eğitimlerden, kurumunuzun karbon ayak izinin hesaplanması ve doğrulanmasına, sınırda karbon ticareti konusunda danışmanlık hizmetlerinden su ayak izi raporlamasına kadar birçok konuda daha verimli şekilde destek olabileceğiz.

Detaylı bilgi için This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Anadolu Efes Logo 22010 yılından bu yana sürdürülebilirlik yol haritasını şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşan Anadolu Efes’in 2020 Sürdürülebilirlik Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) tarafından iki ayrı ödüle layık görüldü. Uluslararası GRI standartlarıyla hazırlanan rapor; hem sürdürülebilirlik raporları kategorisinde hem de dijital/online raporlar kategorisinde Altın Ödül’ün sahibi oldu. Ayrıca her iki kategoride de Top 100 listesinde ilk 50 rapor içerisinde gösterildi.

Anadolu Efes, uluslararası GRI standartlarıyla her yıl yayımladığı raporda bu alandaki performansını şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşıyor. Şirketin 2020 Sürdürülebilirlik Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) tarafından ‘’2020/21 Vizyon Ödülleri”nde iki ödüle layık görüldü. Rapor, “yaratıcılık”, “mesaj açıklığı”, “bilgi erişimi”, “ilk izlenim”, “rapor kapağı” ve “rapor anlatım dili” gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmedehem sürdürülebilirlik raporları kategorisinde hem de dijital/online raporlar kategorisinde Altın Ödül’e layık görüldü. Ayrıca her iki kategoride de Top 100 listesinde ilk 50 rapor içerisinde yer aldı.

Anadolu Efes, sürdürülebilirliği şirketin tüm kademeleri tarafından içselleştirilmesi gereken bir yolculuk olarak değerlendiriyor. Şirket, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı rehber aldığı bu yolculukta çok önemli kilometre taşlarını da geride bıraktı. 2011’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, 2014’te The CEO Water Mandate ve 2015’te Women’s Empowerment Principles imzacısı olarak gerek çevresel gerekse toplumsal taahhütlerini uluslararası bir boyuta taşıdı. 2012'de Rio'daki +20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda sürdürülebilir tarım uygulamaları ile Türkiye'yi temsil etti. 

2030 sürdürülebilirlik hedeflerini “Çevre için sıfırlıyoruz”, “Sosyal etki için artırıyoruz” ve “Fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ile güçleniyoruz” ana başlıkları altında toplayan Anadolu Efes,

tüm operasyonlarında net sıfır karbon salımına ulaşmayı taahhüt ediyor. Ayrıca yüzde 30 olan kadın çalışan oranını da 2030 yılına kadar yüzde 51’e çıkarmayı hedefliyor. Anadolu Efes’in 2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerinin detayına ulaşmak için: Tıklayınız

Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) hakkında

Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP), halkla ilişkiler sektöründe meslek içinde sınıfının en iyi uygulamalarının tartışılmasını kolaylaştırmak ve aynı zamanda örnek iletişim yetenekleri gösterenleri tanıyan bir forum oluşturmak amacıyla 2001 yılında kuruldu. İletişim sektörüne yönelik çalışmalar yürüten LACP, ayrıca iletişim ve faaliyet raporu gibi alanlarda “Fortune 500” şirketleri başta olmak üzere tüm dünyadan katılım sağlanan çeşitli ödül programları düzenliyor.