Haberler

cevkofilmi#evdekal günlerinde  ambalaj atıklarınızı ayrı biriktirmeyi unutmayın.

Geleceğimiz için bugün geri dönüştürelim.

hayatvarAmbalaj atıklarının geri kazanımı konusunda Türkiye’nin ilk yetkilendirilmiş kuruluşu olan ve 2019 yılı faaliyetleriyle 563 bin 554 ton ambalaj atığının geri dönüştürüldüğünü belgeleyen ÇEVKO Vakfı, zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmamız gereken bu günlerde, atıkların ayrı biriktirilmesinin ve toplanmasının önemine işaret etti.

Türkiye’nin ilk yetkilendirilmiş kuruluşu ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme) Vakfı, öncülüğünü yaptığı sürdürülebilir geri kazanım sisteminin gelişimi ve ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasının artırılması hedefiyle yaptığı çalışmaları 29 yıldır artan bir ivmeyle sürdürüyor.

“ÇEVKO Vakfı 2019’da 563 Bin 554 Ton Ambalaj Atığının Toplanmasına Destek Oldu.”

Yetkilendirilmiş Kuruluş ÇEVKO’nun, 2019 yılı çalışmalarını başarıyla tamamladığını belirten Genel Sekreter Mete İmer, “Geçtimiz yıl 145 belediye ve 56 lisanslı firma ile iş birliği içinde 563 bin 554 ton ambalaj atığının toplatılarak geri dönüştürüldüğünü belgeledik.  Böylece bizimle iş birliği yapan 1.785 piyasaya süren, ulaştığı %54 geri kazanım oranı ile yasal hedeflerini tutturmuş oldu,” şeklinde konuştu. 

2019 yılında ÇEVKO’nun iş birliği yaptığı belediyelere 166 bin 831 adet ambalaj atığı toplama ekipmanı ve 7 milyon adedin üzerinde toplama torbası gönderdiğini belirten İmer, “Ayrıca, organizasyonunda yer aldığımız İstanbul Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Olimpiyatı, Marmaris Uluslararası Otomobil Rallisi gibi geniş çaplı etkinliklerde çıkan ambalaj atıklarının toplatılmasını sağladık. Türkiye genelinde 2019’da 94.021 öğrenciye verilen eğitimi destekledik.  Yıllardır yapmakta olduğumuz kapı-kapı bilgilendirmelerle bilgilendirilen yurttaş sayısı kümülatif olarak 28.720.000 kişiyi geçti,” dedi.    

 

ambalaj2T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyuru ile ilgili yönetmeliğe göre 31.Mart.2020 tarihinde tamamlanması gereken tüm bildirim / beyan / müraacat / belgelendirme işlemlerini 31.Mayıs.2020 tarihinde tamamlanmak üzere ertelemiştir.

yesil noktaÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’ne başvurular 22 Mayıs 2020 tarihine kadar devam ediyor.

Yeşil Nokta Marka Alt Lisans Sözleşmesi olan firmaların katılabildiği ödül sürecine başvurular üç ana kategoride gerçekleştirilecek ve ödüller Aralık 2020 de düzenlenecek ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Yeşil Nokta Sanayi Ödüllerine Hangi Çalışmalarınız ile Başvurabilirsiniz?

Ambalajda Önleme Uygulamaları

Her türlü hammadde, enerji ve doğal kaynağın azaldığı ve döngüsel ekonominin değer kazandığı günümüzde; piyasaya sürülecek ürünün daha üretim aşamasında tüketici beğeni ve konforundan ödün vermeden ambalaj üretiminde; hammadde, enerji, su, depolama, lojistik vb. kaynakların azatlımı, geri dönüştürülmüş madde ve malzeme kullanımı, ambalajın yeniden kullanımı, depozito gibi yöntemlerle fazla ambalaj kullanımının önlenmesi ile toplumsal, çevresel ve ekonomik yönde birçok yarar sağlanmaktadır.Bu kapsamda ambalajda önleme çalışmalarınız ile bu kategoride ürün başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuruda ürün sayı kısıtlaması bulunmamaktadır. Birçok ürününüz ile ayrı ayrı başvuruda bulunabilirsiniz.

 

MH 173 asd zeki saribekirAmbalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, dünyanın ve Türkiye’nin dengesini alt üst eden COVID-19’la ilgili kritik uyarısını yineledi: “Bu virüsten korunmanın en önemli yollarından biri ambalajlı ürünler. Fabrikalarımızın üretime devam etmesi, ülkemizin ve yaşadığımız dünyanın bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olacak.”

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, gündeme ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye'nin ambalaj sektöründe bölgenin en güçlü ülkelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Sağlık, sosyal ve ekonomik alanda tüm dengeleri alt üst eden COVID-19 virüsünden korunma yöntemlerinin şu anda gündemin birinci sırasında olduğunu ifade eden Zeki Sarıbekir, “Ambalajın önemi hiçbir dönemde bu kadar kendisini göstermedi. Ülkemizde ilaç, sağlık, temizlik, gıda ve içecek ürünleri ambalaj sayesinde son tüketiciye sağlıklı ve hijyen bir şekilde ulaşıyor. İhracatımız da bu pozitif fiziksel koşullar altında oluyor. Gıda, ilaç ve tıbbi malzemelerin ambalaj tedariği sağlanmazsa büyük sorunlarla karşı karşıya kalırız. Mevcut konjonktürde ambalaj hayat kurtarır.” dedi.

“Sosyal izolasyonu sağlayarak hayatın normal seyrini devam ettirmeliyiz”

ASD Başkanı Zeki Sarıbekir’e göre yaşanan bu özel dönemde hayatta kalmanın anahtarı hijyen:

“Ambalaj üreticileri olarak sadece gıda ve içecek değil sağlık ve temizlik ürünleri başta olmak üzere tüm sektörlere hizmet veriyoruz. Fabrikalarımızın üretime devam etmesi, ülkemizin ve yaşadığımız dünyanın bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olacak. Sağduyulu bir şekilde, hep beraber; gerekli önlemleri alarak işlerimize devam etmeliyiz. Hepimiz bu dönemde daha duyarlı olmalıyız. Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan önlemler doğrultusunda fabrikalarımızda ve ofislerimizde uyduğumuz hijyen kurallarını artırmalıyız. Çalışanlarımızı kişisel hijyen konusunda bilgilendirmeli ve gerekli sosyal izolasyonu sağlayarak yaşamın normal seyrini devam ettirmeliyiz.”

headline 280x198 equalT.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 13 Mart 2020 tarih ve 31067 sayı ile “AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK”  yayımlamıştır.

Yapılan bu değişiklik ile 27/12/2017 tarihli ve 30283 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte belirtilen 2020 yılına ait geri dönüşüm hedeflerinin (Cam : %60, Plastik: %55, Metal: %55, Kağıt/Karton: %60, Ahşap: %15) yetkilendirilmiş kuruluşlar ve depozito sistemi uygulayan piyasaya sürenlerce yerine getirileceği teyit edilmiştir.

Geri kazanım ve geri dönüşüm hedefleri 2021 yılından itibaren yükseltilmiş olup, Bakanlık, ambalaj atıklarının yönetimi konusunda bu Yönetmelik’te yükümlülüğü bulunan tüm taraflar ile birlikte gerekli tedbirleri alarak bu hedeflere ulaşılmasını sağlayacaktır.

İlgili yönetmeliğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200313-4.htm

universitelere destek fonu 021991’den bu yana ambalaj atıklarının sağlıklı bir şekilde geri kazanılması amacıyla çalışmalar yürüten ÇEVKO Vakfı, aynı amaç doğrultusunda, üniversitelerde ambalaj atıkları üzerine yapılan çalışmaları teşvik etmek için bir Araştırma Fonu oluşturdu.  Üniversitelerde öğrenim gören Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yönelik oluşturulan fon kapsamında şu ana kadar, üç ayrı üniversitenin ambalaj atıkları konulu çalışması desteklendi.

Araştırma Fonu desteği sağlanan projelerden Boğaziçi Üniversitesi’nce yürütülen, “Seçilmiş Ambalaj Atıkları için Çevresel Sürdürülebilirlik” konulu çalışmada, Türkiye'deki mevcut durum ve geleceğe yönelik projeksiyonlar doğrultusunda, plastik ve cam ambalaj atıklarının geri dönüşümünün çevresel sonuçları, mevcut uygulamalar ve YDA metodolojisi kullanılarak ulusal ve AB hedefleri ışığında değerlendirildi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nce yürütülen, “Ambalaj Atıklarından Isı Yalıtım Malzemesi Üretimi” konulu araştırmada ise, düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) ambalaj atıklarından üretilen malzemenin ısı yalıtım amacıyla kullanılabilirliği incelendi.  

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nce yürütülen, “Uzun Ömürlü Sıvı Gıdalar İçin Kullanılan Çok Katlı Ambalaj Atıklarının, Yeni Nesil Kompozit Malzeme Üretiminde Değerlendirilebilme Olanaklarının Araştırılması” başlıklı çalışmada kâğıt / karton ağırlıklı kompozit ambalaj atıklarının geri dönüşüm olanakları araştırıldı ve ana ham madde olarak kullanıldığı yeni kompozit malzeme üretilmesi konusunda önerilerde bulunuldu.

 BBB6095Bünyesinde bir araya getirdiği yetkin sanayi inisiyatifi ve yaygın sivil toplum kuruluşu kimlikleriyle, sürdürülebilir çevre ve ekonomi dengesine katkıda bulunan ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından düzenlenen Yeşil Nokta Basın Ödülleri bir kez daha sahiplerini buldu. Bu yıl sekizincisi düzenlenen Yeşil Nokta Basın Ödülleri Töreni, 18 Aralık 2019 günü, Boğaziçi Üniversitesi Kennedy Lodge’da gerçekleştirildi.

Toplumu çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeye, bilgilendirmeye yönelik haberlere öncelik veren haber ajansı, gazete, dergi, televizyon, radyo ve haber portalına Yeşil Nokta Basın Ödülü verildi. Anadolu Ajansı’nın kurumsal ödül aldığı törende, Milliyet Gazetesi Çevre Editörü Gökhan Karakaş, A Para “İyilik Peşinde” Program Koordinatörü Yelda Turan , Haberturk.com  Köşe Yazarı Ayşe Özek Karasu, Capital Dergisi Editörü Özlem Aydın Ayvacı, Kafa Radyo Yayın Direktörü Bülent Baygül ödül alan isimler oldu. ÇEVKO Vakfı toplumsal bilgilendirme faaliyetlerine katkı veren köşe yazarı Gila Benmayor da törende Özel Ödül aldı.

ÇEVKO Vakfı’nın sahip olduğu bilgi birikimi, yurt içi ve yurt dışı ilişkileri, deneyimli insan kaynağı, özel sektör - kamu ve yerel yönetimler - akademik kurumlar ve toplumsal iş birlikleriyle, Türkiye’de sürdürülebilir geri kazanım sürecinin geliştirilmesi, sıfır atık vizyonunun yaygınlaşması, döngüsel ekonomi kavramının uygulamaya geçirilmesi konularına katkı sağladığını ifade eden vakıf genel sekreteri Mete İmer: “Çevre hassasiyeti ve geri dönüşüm kültürünün toplumsal bilinç olarak yaygınlaşması konusunda medya en önemli paydaşlarımız arasındadır. Topluma ve toplumun geleceğine karşı sorumluluk hisseden medya mensuplarının, çevre ve geri kazanım konularına verdikleri önem, hem kurumlara, hem de geri kazanımın başlangıç noktası olarak gördüğümüz bireylere ve hane halklarına ulaşmamıza büyük katkı sağlıyor. Sürdürülebilir Çevre ve Yaşam için birer iyi niyet elçisi olarak gördüğümüz değerli medya mensuplarına, bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Almanya orijinli olarak 30 yıla yakın süredir uygulanan Yeşil Nokta Sistemi, bugün çoğunluğu AB üyesi 31 ülkede geçerli 150 binden fazla kuruluşu, yılda yarım milyardan fazla tüketiciye ulaşan yaklaşık 400 milyar ambalajı kapsayan, sanayi sorumluluğu simgeleyen, uluslararası bir model haline gelmiş durumda. Bir ambalajın üzerinde yer alan “Yeşil Nokta” işareti, o ambalajlı ürünü piyasaya süren ekonomik işletmenin ambalaj atıklarının geri kazanımı ile ilgili yasal yükümlülüklerini yerine getirdiği anlamına geliyor.

1572600197 Jeffrey Sachs Yeditepe niversitesi Konferans 1 1Sürdürülebilir kalkınma alanında dünyanın en önemli araştırmacılarından biri olan dünyaca ünlü ekonomist Jeffrey D. Sachs, Yeditepe Üniversitesi’ne konuk oldu

Jeffrey D. Sachs, sürdürülebilir bir gelecek için küresel, bölgesel ve ulusal işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Sürdürülebilir bir kalkınma için yeni bir yola ihtiyaç var” dedi

Sürdürülebilir kalkınma alanında dünyanın en önemli araştırmacılarından biri olan Jeffrey D. Sachs, “Sürdürülebilir Kalkınma Çağı” isimli kitabının Yeditepe Üniversitesi Yayınevi tarafından Türkçeye kazandırılması dolayısıyla, üniversitede “Sürdürülebilir Kalkınmanın Geleceği” konulu bir konferans verdi.

Sürdürülebilir kalkınma alanına düşünsel anlamda önemli katkılar sunan konferans büyük ilgi gördü, çok sayıda dinleyiciyi ağırladı.

Konferansın açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, üniversitenin sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan ve dünyanın en yeşil üniversitelerini belirleyen Green Metric’in (Yeşil Ölçüm), 2017 ve 2018 değerlendirmelerinde Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldığını anımsattı. Yeditepe Üniversitesi’nin, Birleşmiş Milletler’in yapılandırdığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda toplumun her kesimi ile işbirliği içinde çalıştığını anımsatan Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Yeditepe Üniversitesi Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu, yoksulluktan iklim değişikliğine, toplumsal cinsiyet eşitliğinden çevreye kadar 17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında topluma liderlik yapma hedefiyle faaliyet göstermektedir” dedi.

Jeffrey Sachs: İstanbul Eşsiz Güzellikte Bir Şehir

Columbia Üniversitesi Profesörü ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi (SDSN) Direktörü Jeffrey D. Sachs, konuşmasına İstanbul’un dünyanın eşsiz güzellikteki şehirlerinden biri olduğunu belirterek başladı. Sachs “Tarihin en güzel lokasyonlarından biri. Aynı zamanda buradaki öğrenciler için de bir fırsat. Bu şehirde yaşamak size liderlik ve yaratıcı bir şeyler yapabilme fırsatı veriyor” dedi.

Paris İklim Anlaşması ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Referans Olmalı

Sürdürülebilir bir geleceğe dair yapılması gereken değişiklikleri gerçekleştirebilmek için önümüzde çok kısa bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Sachs, “Hükümetler çok yavaş hareket ediyorlar. Sorunların aciliyetinden dolayı çok hızlı hareket etmek zorundayız” diye 

konuştu. Sürdürülebilir bir kalkınma için yeni bir yola ihtiyaç olduğunu kaydeden Jeffrey Sahs, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerelden küresele tüm seviyelerde işbirliği yapmamız lazım. Ülkeler işbirliği yapmalı. Bölgeler işbirliği yapmalı. Ekonomimizin ve hükümetlerimizin işleyişlerini değiştirmemiz lazım. Küresel bir anlayış geliştirmeliyiz. Paris İklim Anlaşması ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları referans noktalarımız olmalı.”

Aslı Pasinli: Su Kaynaklarının Korunmasına Odaklandık

Program, Purpose – Sustainable Ideas Başkanı Dilek Bil moderatörlüğünde gerçekleşen panel ile devam etti. Panelde konuşan Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, tekstil sektörünün çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin asgari düzeye indirilmesi ve su kaynaklarının korunmasına odaklandıklarını kaydederek şöyle konuştu:

“6,5 milyon Euro yatırımla 1,5 milyon metreküp su tasarrufu sağladık. Üreticiler, daha az su ve kimyasal kullanıp tasarruf ettiler. Güney Ege Kalkınma Ajansı şirketlere fizibilite raporu desteği sağladı. Bu projeyi diğer havzalara da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz.”

Mustafa Seçkin: Sorumluluk Almalıyız Diyerek Değişimi Başlattık

Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin ise Unilever’de 10 yıldır bir değişim yaşandığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Şirket olarak uzun vadeli iş yapacaksak sorumluluk almalıyız diyerek değişimi başlattık. Karbonsuzlaşma, işyerindeki eşitsizlikler. Bunlara odaklandık. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda 8 yıl önce çalışmaya başladık. Sadece hissedarlarımızı memnun etmek yetmez. Bizim 6 paydaşımızı da memnun etmemiz gerekir: Yurttaş, müşteri, tedarikçi, çalışan, toplum ve gezegen.”

Big Chefs Kurucusu Gamze Cizreli de Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın beşincisi olan “Cinsiyet Eşitliği”ne odaklandıklarına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Kadınlar iş dünyasında, politikada engellerle karşılaşıyorlar. İki yıldır kırsal kesimden kadın çiftçilerle çalışıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 15’i onlardan geliyor. Kadın kooperatiflerinden ürünleri tedarik ediyoruz. Gıda israfının önüne de geçmeye çalışıyoruz.”

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Kapsayıcı Büyüme Girişimi Koordinatörü Gabriela Ramos video ile konferansa mesajlarını iletti. RamosOECD ülkelerinin sürdürülebilirlik amaçlarında geciktiklerini vurguladı. Cinsiyet eşitsizliğinin ve eğitim yetersizliğinin yarattığı sorunlara değinen Ramos,Yeditepe Üniveritesi´ni Sürdürülebilir Kalkınmaya verdiği önem ve bu girişiminden dolayı kutladı.

Jeffrey Sachs, konferansın ardından kitabını okurları için imzaladı. 

1575459598 image002 1

 

Avrupa Cam Ambalaj Endüstrisi, Avrupa genelinde geri dönüşüme yönelik cam toplama oranını 2030 itibariyle %90’a çıkarmak için ‘’Cam Döngüsünü Tamamla’’ hareketini başlattı. Hareket, cam ambalaj geri dönüşümünü 2030’a kadar %75’e çıkarmayı hedefleyen yeni AB kurallarına proaktif bir yanıt olarak geliyor.

Bugün Avrupa Birliği genelinde cam ambalajların %76’sı ‘’Şişeden Şişeye’’ geri dönüşüm için toplanarak, kendi içerisinde bir dairesel döngü oluşturuyor.

Endüstri CEO’ları, 2030 yılına kadar Avrupa genelinde %90’lık geri dönüşüm hedefini gerçekleştirmek üzere ‘’Cam Döngüsünü Tamamla’’ hareketini başlattılar. Program önümüzdeki aylarda FEVE’den aldığı destekle ‘değer zinciri’ ilkesiyle şekillenecek. Platformun resmi olarak Haziran 2020’de lanse edilmesi planlanıyor.

Avrupa’da %76 seviyesinde olan geri dönüşüme yönelik cam ambalaj toplama oranı Türkiye’de %9-10 aralığındadır. GCA, yüksek cam toplama oranının ülkemizde de yakalanması amacıyla Sıfır Atık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanan Depozito gibi çalışmaları desteklediğini belirtiyor.

GCA Genel Müdürü Abdullah Gayret; “GCA olarak Türkiye’de camın sürdürülebilirlik avantajlarının; %100 ve sınırsız şekilde kendine dönüştürülebilme özelliklerinin topluma iletilmesi konusunda öncülük ediyoruz. Ülkemizde henüz %10 seviyesinde olan cam geri dönüşüm oranını artıracak Sıfır Atık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı diğer çalışmaları destekliyoruz. Yapılacak çalışmalarla Avrupa ile aramızda olan bu farkın kapanacağına yürekten inanıyoruz.”

FEVE Başkanı Michel Giannuzzi;‘’Hedefimiz, müşterilerimize ve tüketicilerimize sunduğumuz cam ambalaj çözümlerinin sürdürülebilirlik unsurunu artırmaktır. Hem endüstrimize hem de gezegenimize gerçek anlamda fayda sağlayacak bir girişim olan ‘’Cam Döngüsünü Tamamla’’ ile gurur duyuyoruz. ‘Cam Döngüsünü Tamamla’ bizim Dairesel Ekonomi Eylem Planı için harekete geçme çağrımızdır.’’

Bu girişim, cam ambalaj toplama ve geri dönüşüm döngüsünün farklı paydaşlarını ortak bir Avrupa platforumunda buluşturarak cam ambalaj toplama açığının kapatılması ve geri dönüşümlü camın (cam kırığının) kalitesinin artırılmasını amaçlar. Böylece kaynaklar ‘’Şişeden Şişeye’’ geri dönüşüm döngüsü içerisinde verimliliğini koruyacaktır. Daha fazla miktarda kaliteli cam kırığına ulaşılabilmesi, kaynak açısından verimli bir üretim süreci ile premium düzeyde, güvenli ve tamamen geri dönüştürülmüş materyal elde edilmesini sağlar.

Her şey cam ambalajın toplanmasıyla başlar. ‘’Cam Döngüsünü Tamamla’’ uygulaması cam ambalajın toplanma miktarını artıracak, belediyelerden cam işleme firmalarına, AB üye devletlerinde faaliyet gösteren Genişletilmiş Üretici Sorumluluk programları da dahil olmak üzere endüstri müşterilerine kadar çok sayıda Avrupalı ve ulusal iş ortaklarını kapsayacaktır. Konuyla ilgili olarak Mr. Giannuzzi; “Başarılı olmak için, her AB üye devletinde yerel olarak çalışmalı, en iyi uygulamaları paylaşmalı ve Avrupa platformunda motivasyonu artırmalıyız. Cam ambalaj toplama için tek bir Avrupa modeline değil, tek bir amaca inanıyoruz”ifadelerini kullanıyor.

FEVE Genel Sekreteri Adeline Farrelly: ‘’Üyeler arasında çok güçlü bir desteğe sahip olan, hem Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin hem de yeni Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Yeşil Anlaşması’nın hedeflerine tam olarak uyan bu iddialı program için temelleri atabildiğimiz için gurur duyuyoruz.’’

Sonsuz şekilde geri dönüştürülebilen, tekrar kullanılabilen bir kalıcı materyal olan cam ambalajın ilaç, parfümeri, kozmetik sektöründe olduğu gibi gıda ve içecek sektörlerinde tercih edilmesi, ‘’Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim’’ ilkesiyle uyumlu olarak cam ambalaj geri dönüşümü, aynı zamanda İklim Eylem Hedefi’ne uygun olarak enerji tüketimini ve CO2 emisyonlarının önemli ölçüde azalmasını sağlıyor.