Sürdürülebilir iş modelleri ile önemli başarılara ulaşmış kurumlar ve sosyal, ekonomik ve çevre konularındaki tehditlere karşı ciddi adımlar atan liderler Türkiye'de ilk kez ödüllendirildi. Sürdürülebilir İş Ödülleri ve Sürdürülebilir İş Lideri Ödülleri, Sürdürülebilir İş Buluşması Yeşil İş'te sahiplerini buldu. Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen ödüllerde Kurumlar; Karbon ve Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, Sosyal Etki, Sürdürülebilirlik İletişim ve İşbirliği olmak üzere beş ödül kategorisinde ödül kazandılar.
TÜRKTAY 2023'e Doğru Türkiye'de Tüm Yönleriyle Atık Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar Paneli 22-23 Ekim 2014 tarihinde Ankara Ticaret Odası Eski Konferans Salonunda düzenlendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin teşriflerinde TBMM Çevre Komisyonu Başkan Vekili Osman Kahveci ve Çevre ve Şehircilik Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün açılışında yer aldığı etkinlikte, ÇEVKO Vakfı Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla Ambalaj Atıkları Yönetimi ve Model Önerileri panele konuşmacı olarak katılmış; ÇEVKO Vakfı Atık Yönetimi Uzmanı Murat Körük ise "Ambalaj Atığı Yönetiminde Ekonomik Enstrümanlar" "Türkiye'de Atık Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar" konulu bir sunum yapmıştır.
Keyifli seyirler...
Keyifle okumanızı diliyoruz.
Söz konusu yönetmeliğe bu linkten ulaşabilirsiniz.
Ambalaj atıklarının çöp olmadığını ve geri kazanımının geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunun altını çizen 39 sn. lik kamu spotu mayıs ayı içerisinde hazırlandı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ile 5 Haziran Dünya Çevre gününden tüm ulusal televizyon kanallarında yayımlanmaya başladı. Kamu spotumuz Ağustos ayı sonuna kadar 42 tv kanalında yaklaşık 90.000 sn yayımlandı.
AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin yeni Avrupa Birliği stratejisi, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine ivme kazandırarak üyeliğe giden yolun önündeki engellerin üstesinden gelinmesini amaçlamaktadır" denildi.
ÇEVRE Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'nın (ÇEVKO) protokol imzaladığı yerel yönetimler arasına Buca Belediyesi de katıldı. Başlatılan örnek proje ile Buca'da bundan sonra cam atıklar çöpe gitmeyecek.
ÇEVKO Vakfı üyesi Tetra Pak küresel düzeyde, sürdürülebilir ürünler geliştirme, değer zinciri boyunca ekolojik ayak izini azaltma ve geri dönüşümü artırma konularına odaklanan 2020 çevresel hedeflerine ulaşma yolunda büyük ilerleme kaydetti. Tetra Pak paketleme ürünlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için ahşap ve şeker kamışı gibi doğru yönetildiklerinde tekrar yetişen doğal kaynaklardan elde edilen yenilenebilir malzemelerin kullanımını artırmaya odaklanıyor. Tetra Pak ambalajlarının ortalama %75'i ahşaptan üretilmiş kartondan oluşuyor. Forest Stewardship CouncilTM (FSC) sertifikasına sahip olan Tetra Pak, dünya genelinde ürünlerini sorumlu biçimde yönetilen ormanlar ve diğer kontrol altındaki kaynaklardan temin etmeyi ve %100 oranda FSC sertifikalı karton kullanmayı hedefliyor.