2-3 Nisan 2015 2. İstanbul Karbon Zirvesi
2-5 Nisan 2015 PACK-IST 2015, 2. FLEKSİBIL AMBALAJ FUARI
16 - 18 Nisan 2015 IFAT Eurasia 2015, Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı
17 Nisan 2015 Prof Dr Kriton Curi Genç Araştırmacılar Ödül Töreni
Detayları haberin devamında görebilirsiniz.
2014 yılında ilki düzenlenen yarışmada Coca Cola İçecek'ten Eczacıbaşı'na, P&G'den Evyap'a, Frito Lay'dan Pınar'a, Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketleri yarıştı, 18 Haziran 2014'de The Marmara Otel'de düzenlenen törenle "Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri" sahiplerini buldu. Sunuculuğunu sevilen radyo programcısı Geveze'nin üstlendiği, genç ve başarılı keman sanatçısı Ceren Aksan'ın da muhteşem müziği ile keyif kattığı gecede, çevreye katkı sağlayan konularda kamuoyunu bilgilendirici haber akışı sağlayan basın yayın kuruluşları da "Geleneksel 3. Yeşil Nokta Basın Ödülleri"ni aldılar.
Bakan Güllüce, 2014 yılında 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak geri kazanıldığını kaydetti.
Toplanan ömrünü tamamlamış lastik miktarının 175 bin 186 ton olduğunu belirten Bakan Güllüce: "Lastiklerin, 106 bin 950 tonu geri kazanımda, 68 bin 236 tonu ise çimento fabrikalarında enerji geri kazanımında kullanıldı" dedi.
Bakan İdris Güllüce, toplanarak geri kazanıma gönderilen atık akü miktarının 60 bin 626 ton olduğunu ve atık akülerden 36 bin 375 ton kurşun geri kazanıldığını söyledi.
Toplantıda delegeler, Plastik Örgütlerinin "Deniz Kirliliğine Dair Global Deklarasyonu" nun bir parçası olarak gerçekleştirilen aktivitelerde kaydedilen büyümeye ve ilerlemeye vurgu yaptılar. Bu program çerçevesinde, 30'dan fazla ülkede, 60 örgüt ve 185 ayrı proje ile deniz kirliliğiyle mücadele başlatılmıştı. Toplantıda katılımcılar ayrıca toplama, geri dönüşüm ve kullanılmış plastikten enerji kazanımı konularında gelişim sağlanmasıyla sürdürülebilirliğin arttırılmasına yönelik stratejileri tartıştılar. Sektörün paydaşlarıyla birlikte çalışmasını ve çöplerin, nehir ve su yataklarına nerelerden katıldığını daha iyi anlamamızı sağlayacak yeni teknolojileri hayata geçirmesini teşvik eden NGO Doug Woodring of Ocean Recovery Alliance da delegelere sunum yapan kuruluşlardandı.
24 yıldır daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre için çalışan, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için yerel yönetimler ve lisanslı firmalarla işbirlikleri yapan ÇEVKO Vakfı; geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak üzere iletişim, bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının yanı sıra geri dönüşüm kültürünün oluşumuna gönüllü destek veren ünlü sanatçılarla da çalışmalar yapıyor.
3. yaşına giren proje ile öğrenciler, çevreye katkı sağlamak için ambalaj atıklarını topluyor, toplanan atıklara karşılık Ülker Sports Arena'da ücretsiz olarak basketbol maçı izliyorlar.
Ataşehir'deki tüm okulların geri dönüşümlü atıklarla yarışacağı projede; ilk 3'e giren okullardan toplam 200 öğrenci Ülker Sports Arena'da ücretsiz olarak basketbol maçı izleme şansı yakalayacak. Maçlara katılacak öğrencilere çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla; kitap, tişört ve basketbol topu hediye edilecek.
Protokol imza töreni, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur TUĞRAL, Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü Nejat ÇALIŞKAN ve Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Çevre Müdürü Umay YILMAZ'ın katılımıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.
Türkiye'nin bir çok bölgesindeki su kaynağında ürün elde eden şirketin 'BitkiŞişe' adı veriler ürün, şeker kamışı posalarınnı işlenmesi sonucunda elde edilen hammaddenin PET şişelerde yüzde 30'a varan oranda kullanılması ile üretiliyor. BitkiŞişe tamamen geri dönüştürülebiliyor.
Çimento sektörünün önemli bir oyuncusu olarak sürdürülebilirlik yaklaşımını, şirketin her aşamasındaki fonksiyonlarına entegre etmeyi hedefleyen Çimsa, bu anlamda 2013 yılında kaydettiği performansını içeren Sürdürülebilirlik Raporu'nu GRI G4 raporlama kılavuzunda belirtilen temel uygulama düzeyi ilkelerine uygun olarak hazırlandı.
AnelDoğa, atık elektrikli ve elektronik eşya işleme, ömrünü tamamlamış araç işleme, hurda metal işleme, tehlikeli atık geri kazanım ve tehlikeli atık ara depolama, tehlikesiz atık geri kazanımı, ömrünü tamamlamış lastik ara depolama, akü ara depolama ve atık yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. AnelDoğa, Üsküdar Belediyesi işbirliği ile; çevre konusunda farkındalığı ve bilinci arttırarak elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüştürülmesi ve bireylerin daha az enerji harcayan yeni teknolojik ürünlere yönlendirilmesi amacıyla, Üsküdar Belediyesi sınırları içerisinde toplanacak olan atıkları 30 bin metrekarelik entegre tesisinde geri dönüşüme kazandıracak.