İşbirliği içerisinde olduğumuz belediyelerimizin geri dönüşüm çalışmalarından kısa kısa...
Bayraklı'da Atıklar Geri Dönüşüme
Bayraklı Belediyesi çevre kirliliğini önlemek, geri dönüşümle ülke ekonomisine katkıda bulunmak için sürdürdüğü ambalaj ve cam şişe atıklarını toplama projesi kapsamında bu yılın ilk 7 ayında 3 ton 398 kilogram atık topladı.
ÇEVKO Vakfı işbirliği ile "Ambalaj atıklarını toplama ve geri dönüşüme kazandırma" projesini başarıyla yürüten Bayraklı Belediyesi, yapılan bu çalışmayla ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra doğa ve çevreyi de koruyor. Ofis, iş yeri, fabrika, okul, kamu kuruluşları, özel ve devlete bağlı hastaneler, muhtarlıklar, siteler ve apartmanlara yerleştirilen konteyner kutuları ile toplanan gazete, dergi, defter, kitap ve kartondan oluşan ambalaj atıkları belirlenmiş zamanlarda toplanıyor. Ayrıca geri dönüşüme kazandırılan cam atık şişeleri ise cadde ve sokaklara yerleştirilen kutlularla bulunduğu yerden alınarak, geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi, 2016 yılının temmuz ayına kadar 2 ton 74 kg ambalaj atığı, 1 ton 324 kg da cam şişe atığı topladı. Böylece toplam 3 ton 398 kilogram geri dönüşüme kazandırılmış oldu. Ambalaj atıklarını toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Evde, iş yerinde kullanılmayan gazete, dergi, defter, kitap, katalog ve kartonları çöpe atmak yerine yerleşim alanlarında belirli yerlere yerleştirdiğimiz konteynerler aracılığıyla toplayıp, geri dönüşüme kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız cam şişe atıklarını da cadde ve sokaklara yerleştirdiğimiz kutulara bırakabilirler. Böylece çevremizi temiz tutarken ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş oluyoruz. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak için bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Kepez Belediyesi'nden Geri Dönüşüm Eğitimleri
Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün, ÇEVKO Vakfı işbirliğiyle yürüttüğü ambalaj atıklarının toplanması projesi devam ediyor. Proje kapsamında Kepez Belediyesi ve ÇEVKO, 2 bin 750 konut sahibini, atık toplama, ayırma ve geri dönüşüm konularında bilinçlendirdi.
Zafer Mahallesi'nde başlayan uygulama ile ekipler evlerde bulunan ambalaj atıklarını toplayarak broşürler ile bilgilendirme yaptı. Geri dönüşüm ile ilgili halkı bilinçlendiren ekipler, yeni atıkların sağlıklı şekilde biriktirilmesi ve geri dönüştürülmesi için de poşetler ve toplama noktaları oluşturdu.
Sincan'da Camlar Çöpe Değil, Cam Kumbaralarına Atılacak
Sincan Belediyesi, ilçe genelindeki cam kumbaralarının sayısını 200'e çıkardı. 100 yeni cam kumbarası, şehrin belirli noktalarındaki yerini aldı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Kalitesinden kaybetmeden yüzde 100 dönüştürülebilen bir madde olan cam, çöpe değil kumbaraya atılmalı" dedi. Geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Tuna, "Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Gelecek kuşaklara daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışmalar sürdüren Sincan Belediyesi camların çöpe atılmaması için seferberlik başlattı. Şehir genelinde 100 adet olan cam kumbaralarının sayısı 200'e çıkarıldı. Yeni 100 cam kumbarası şehrin belirli noktalarındaki yerini aldı. Anadolu Cam Sanayii ve ÇEVKO işbirliği ile Sincan'a kazandırılan cam kumbaralar vatandaşların ve esnafın da beğenisini topladı.