Haberler

rapor_kapak.jpg

Roche İlaç ve Roche Diagnostik tarafından ortaklaşa hazırlanan ve bu yıl dördüncüsü yayınlanan 2014 Kurumsal Sorumluluk Raporu, Roche Türkiye'nin uzun vadeli sürdürülebilirlik çalışmalarını ortaya koyuyor.

2014 yılında altıncı kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde sağlık sektöründe dünya lideri seçilen Roche Türkiye, yayınladığı rapor ile sağlık sektörünün sürdürülebilirlik liderliğine devam ediyor.

ROCHE TÜRKİYE'NİN ÖRNEK BAŞARILARI
Roche Türkiye, sürdürdüğü tüm faaliyetlerini, uzun vadede paydaşları ve gelecek nesiller üzerindeki etkilerini de göz önünde bulundurarak yönetiyor. Tüm paydaşları için değer yaratmaya odaklanıyor. Temel faaliyetlerinin yanı sıra, ekonomik, sosyal ve çevresel değerler yaratmaya odaklanıyor, önemli projeleri hayata geçiriyor.

koroplast1.jpg

Çöp Torbası ve Mutfak Ürünleri sektörünün lider markası Koroplast, denizlerin ve kıyılarımızın temizlenmesi için desteğini sürdürüyor. Koroplast son olarak, Turkcell Platinum'un ana sponsorluğunda ve Martı Marina & Yacht Club'ın ev sahipliğinde düzenlenen Hisarönü Yachting Festival'de gerçekleştirilen kıyı ve deniz temizleme etkinliğine destek verdi.

Denizlerimizin ve kıyılarımızın temizliği konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen temizlik etkinliğine Koroplast ekipleri, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), yat sahipleri, festival yetkilileri, çevre dalış okullarından gönüllü dalgıçlar ve yüzlerce denizsever katıldı. Temizleme etkinliğinin tüm geri dönüşümlü çöp torbaları Koroplast tarafından karşılandı.

Koroplast Satış ve Pazarlama Direktörü Bekir Türkoğlu "Koroplast olarak, çevre bilincine önem veriyoruz. Çevrenin korunması, temiz tutulması, geri kazanım gibi önemli konularda hem projeler geliştiriyor hem de bu konudaki farklı çalışmalara destek veriyoruz. Böylesine önemli bir festival kapsamında düzenlenen deniz ve kıyı temizliğine destek olmaktan büyük mutluluk duyduk" dedi.

skdlogo.jpeg

SKD Türkiye Sonbahar Eğitim Takvimi Yayınlandı!
Eğitim detayları için www.skdturkiye.org/skdsonbaharegitimtakvimi/2/

iswa_2015.png

International Solid Waste Association-ISWA tarafından düzenlenen 2015 Dünya Kongresi 7-9 Eylül 2015 tarihleri arasında Belçika'nın Antwerp kentinde düzenlenecek.

ISWA 2015 Kongresi pek çoğumuzun iklim konularındaki bir sonraki aşamanın ne olacağını merak ettiğimiz bir zamana denk geliyor. İklim, sera gazı emisyonları ve enerji verimliliği uzun zamandır çevre politikası tartışmalarında en önemli sırayı almaktaydı. Buna bağlı olarak düzenlenen üst düzey küresel konferanslar yurttaşlar arasında farkındalığı artırdı ve bir tür acil eylem/tepki ihtiyacını ortaya koydu. Bu durum aynı zamanda bir dizi temiz teknolojinin gelişimine vesile oldu (güneş panelleri, elektrikli araçlar, rüzgar türbinleri).

Kongrenin hedef kitlesi olan atık konusunda çalışan profesyoneller, sanayiciler, dünyanın her yerinden, her seviyeden politika yapıcıları, araştırmacılar ve girişimciler bir araya gelip bu dönüşüm içinde kendi rollerini gözden geçirip tartışacaklar.

pi1.jpg

CMT Events tarafından Shangri-La Bosphorus İstanbul'da yapılan 'Polyester Innovations 2015' konferansı 'Tekstil & Nonwoven - Nihai Kullanım Uygulamalarının Değişen Dinamikleri' teması ile gerçekleştirildi.

Konferansın çarpıcı konularından biri de, geri dönüştürülmüş PET şişelerden iplik üretimi konusu oldu. Konfreansta konuşmacı olarak yer alan ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, "Geri Dönüştürülmüş Plastik Malzemenin Tekstilde Kullanımı" konulu kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. İmer konuşmasında, Türkiye'de ambalaj atıklarının toplanması sistemi, ÇEVKO çalışmaları, PET şişelerin geri dönüşümü, Türkiye'de geri dönüştürülmüş plastikten sentetik elyaf elde edilmesi, geri dönüştürülmüş plastiğin tekstilde kullanımının çevresel ve ekonomik faydaları ile ilgili bilgiler aktardı.

pg_2.jpg

Procter & Gamble Kumaş Bakımı Bölümünün iş planı ile, en önemli markaları olan Ariel, Dash, Lenor ve Unstoppables için kullanılan 230 milyon şişe için yaklaşık %50 oranında "Post Consumer Recyclate, PCR, Tüketici sonrası geri dönüştürülmüş malzeme" (geri dönüşümlü plastik) kullanarak ambalajlarını gözden geçirmeyi planlıyor. Bu malzemeyi kullanarak üretilen ilk P&G şişelerinin 2016 başında satışa sunulması bekleniyor.

Şirketin bildirdiğine göre PCR kullanılarak üretilmesi hedeflenen 230 milyon şişe, bu şişeler uç uca eklense Kuzey Kutbundan Güney Kutbuna kadar olan mesafeye eşit. Şirket küresel tedarikçilerini de kendi ambalajlarında PCR kullanmaya davet ediyor.

Bu girişim sonucunda P&G Kumaş Bakımı Bölümünün kullanacağı geri dönüşümlü malzeme miktarının 3.800 ton/yıl artması bekleniyor. Şirket gelecekte ürün ve ambalajlarının tamamı için yenilenebilir ve geri dönüşümlü malzemeler kullanmayı hedefliyor.

a4.pngGelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla; doğal kaynakların verimli ve tasarruflu kullanımına önem veren Migros, genel müdürlük bünyesinde atık ayırma projesi başlattı.

Projenin amacı, çevre kirliliğini ortadan kaldırmaya ve çevreyi korumaya yönelik Migros çalışanlarında farkındalık yaratarak katkıda bulunmak.

koctas2.jpg

Koçtaş'ın Anel Doğa iş birliğiyle Türkiye genelindeki mağazalarında oluşturduğu atık toplama noktaları sayesinde ilk 6 ayda 17,10 ton elektronik atık geri dönüştürülürken 39,57 ton tehlikeli atığın da imhası gerçekleştirildi.

Koçtaş'tan yapılan açıklamaya göre, "Daha güzel evler, daha güzel hayatlar" sloganıyla çevreye duyarlı proje ve yatırımlara devam eden ve çevre bilincini şirket politikasının merkezine yerleştiren Koçtaş, yürüttüğü ve destek verdiği projelerle doğal kaynakların kullanımını azaltan stratejileri hayata geçiriyor.

Anel Doğa iş birliği ile mağazalarında oluşturduğu elektronik atık toplama noktalarında kullanım süreleri dolmuş tüm elektronik ürünleri ücret talep etmeden geri dönüştüren Koçtaş, 6. ayını tamamlayan projeyle bugüne kadar 17,10 ton elektronik atığın geri dönüşümü sağlarken, 39,57 ton tehlikeli atığı da imha etti. Böylelikle hem atık malzemelerin çevreye saçılmasının önüne geçildi, hem de elektronik malzemelerdeki insan ve çevre sağlığını tehdit eden unsurlar bertaraf edildi.

imsa1.jpg

Çimsa'nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ‘Yaz Çocukları'2015 mezunlarını verdi. Yaklaşık 150'ye yakın çocuk, Çimsa'nın Niğde Fabrikası'nda gerçekleşen projede hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kendini keşfetme fırsatı buldu.

Çimsa tarafından 2012 yılından bu yana devam eden sosyal sorumluluk projesi ‘Yaz Çocukları'bu yıl 22 Haziran-31 Temmuztarihleri arasındagerçekleştirildi. Çimsa Niğde Fabrikası çalışanlarının ve Niğde'nin Kolsuz ve Çarıklı köyünde yaşayan çocukların katılımıyla gerçekleşen projede yaklaşık 150 çocukbirçok farklı aktivitede yer alarak yaz tatillerinde keyifli vakit geçirdi.

İki haftalık dönemler halinde olmak üzere toplam altı hafta süren kampa katılan 7-12 yaş arası çocuklar, uzman psikologlar tarafından hazırlanan program doğrultusunda yaratıcı yazarlık, drama, basketbol, voleybol ve koordinasyon gibi çeşitli konularda eğitim aldı. 

ankamall.jpgANKAmall'da çocukların yaratıcılığını geliştiren çocuk atölyeleri devam ediyor. Anne babalar alışveriş yaparken çocuklar için hem sosyalleştiren, hem geliştiren atölyeler farklı seçeneklerle tüm çocukların verimli zaman geçirmesini de sağlıyor. Pasta ve kurabiye yaptıkları mutfak atölyesi, minik ustaların maharetlerini gösterdikleri inşaat atölyesi, çevreye duyarlılıklarını artıran geri dönüşüm atölyesi gibi etkinlikler okullar açılana kadar devam edecek ve isteyen tüm çocuklar ücretsiz olarak katılabilecek.

Çevreye duyarlılık ve tüketim bilinci için geri dönüşüm atölyeleri
Çocuklar keçe, kağıt, tuvalet kağıdı rulosu ve pet şişe gibi materyaller kullanarak tüketim bilinci ediniyor. Terlik süsleme, yastık ve çanta yapma gibi etkinliklerle hem el becerilerini geliştiriyor, hem de kaliteli vakit geçirebiliyor.
Çocuk gelişimi, sınıf öğretmenliği ve inşaat mühendisliği eğitimi almış profesyoneller eşliğinde sürdürülen atölyeler 13 Eylül'e kadar devam edecek.

Kaynak :  www.kadikoygazetesi.com