sgk4Sürdürülebilir Gıda Konferansı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TÜGİS, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün iş birliğinde gerçekleştirildi.

ÇEVKO Vakfı’nın da bronz sponsor olarak desteklediği ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Konferansı, gıda sektörünün tüm paydaşlarının sürdürülebilir gıda tedariki ve tüketimi konularını tartıştıkları bir platforma sahne oldu.

ÇEVKO Vakfı Kamu ve Dış İlişkiler Müdürü Alphan Eröztürk, konferansta “Sıfır Atık Hedefi ile Gıda Atıklarını Yönetmek” oturumuna konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında gıda ve ambalaj ilişkisinin günümüzde sıkça sorgulanan konulardan biri olduğuna dikkat çeken Eröztürk, “Gıda israfının önlemesi için gıdanın nakliye ve saklanmasında kullanılan ambalaj çok önemli. Ancak unutulmaması gereken şey; çevrenin ve kaynakların korunması için kullanılan ambalajların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi gerektiğidir. Biz ÇEVKO Vakfı olarak tam da bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Eröztürk ayrıca; “Türkiye’de atığa ve atık yönetimine bakış açısı değişiyor. Önleme ve ambalaj kullanımının azaltılması önemli. Ancak kullanılan ambalajların maksimum seviyeden geri dönüşüme sevk edilmesi gerekiyor. Türkiye’de sağlıklı ve sürdürülebilir bir geri dönüşüm sisteminin varlığı için tüketiciler de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirerek ambalaj atıklarını ayrı toplamalılar.“dedi.

Moderatörlüğünü Meta Fonksiyonel Gıda Genel Müdürü Dr. İrfan Demirel’in gerçekleştirdiği oturumun diğer konuşmacısı ile Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) Kurucu Başkanı Serhan Süzer’di.