Roche İlaç ve Roche Diagnostik tarafından ortaklaşa hazırlanan ve bu yıl dördüncüsü yayınlanan 2014 Kurumsal Sorumluluk Raporu, Roche Türkiye'nin uzun vadeli sürdürülebilirlik çalışmalarını ortaya koyuyor.

2014 yılında altıncı kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde sağlık sektöründe dünya lideri seçilen Roche Türkiye, yayınladığı rapor ile sağlık sektörünün sürdürülebilirlik liderliğine devam ediyor.

ROCHE TÜRKİYE'NİN ÖRNEK BAŞARILARI
Roche Türkiye, sürdürdüğü tüm faaliyetlerini, uzun vadede paydaşları ve gelecek nesiller üzerindeki etkilerini de göz önünde bulundurarak yönetiyor. Tüm paydaşları için değer yaratmaya odaklanıyor. Temel faaliyetlerinin yanı sıra, ekonomik, sosyal ve çevresel değerler yaratmaya odaklanıyor, önemli projeleri hayata geçiriyor.

2011 yılında kurulan Sürdürülebilirlik Komitesi ve üyeleri liderliğinde yerel sürdürülebilirlik politikasını oluşturan ve çalışmalarını yürüten Roche İlaç, projelerini paydaşlarının ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurarak yerel sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda geliştiriyor ve uyguluyor. Bu kapsamda "Hastalar için Yenilik", "Etik ve Sorumlu Şirket", "Mükemmel Çalışma Ortamı" ve "Topluma Katkı ve Çevreyi Koruma" ana konularında gerçekleştirdiği bazı faaliyetler;

Hastalar için Yenilik
Roche İlaç, yenilikçi tedavilere erişimin en zorlayıcı küresel sağlık sorunlarından biri olması nedeniyle bu alanda önemli çalışmalar yürütüyor. İhtiyacı olan herkesin ilaç ve tedaviye ulaşması gerektiğini inanan Roche İlaç'ın 2014 boyunca 439 merkezde yürüttüğü 75 klinik çalışmasından 757 hasta faydalandı. Roche'un dünya genelinde tedavi edilen hasta sayısı ise 36 milyona ulaştı.

Türkiye'deki araştırmacı sayısını artırarak ilaç geliştirme çalışmalarına katkı sağlayan Roche İlaç, 8 yılda 32 şehirde 1200'ün üzerinde araştırmacı hekim katılımı ile 26 eğitim toplantısı düzenledi. Kurucusu olduğu "İleri Klinik Çalışmalar Okulu"nda 175 Klinik Araştırmacının katılımı ile Türkiye'de ilk kez düzenlenen "İleri İyi Klinik Uygulamalar Eğitim Toplantıları" eğitimini 4 kez düzenledi.

Etik ve Sorumlu Şirket
Roche Türkiye'nin öncelik verdiği etik ve uyum çalışmaları 2014 yılında da devam etti. Saha çalışanlarına etik ve uyum konusunda düzenli eğitimler verildi. Sürdürülebilir tedarik zinciri kapsamında uygulamalar geliştiren Roche Türkiye, tedarikçileri ile uyum konusunda en üst düzeyde çaba bilinci ile faaliyetlerini gerçekleştiriyor. 2014 yılında Roche Türkiye gelenekselleşen Tedarikçi Günü'nü, 55 tedarikçi ve 100 iş ortağının katılımı ile kutladı.

Mükemmel Çalışma Ortamı
Roche İlaç, "Çalışmak İçin En Mükemmel Yer" anlayışı ile kariyer ve gelişim imkanları, çalışan katılımı ve temsiliyeti, iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, çalışan hakları, çeşitlilik ve fırsat eşitliği gibi imkanlarla çalışanlarına mükemmel bir çalışma ortamı sağlıyor. Çalışan gelişimine verilen önemi 16.126 saat iç ve dış eğitim, 50 saat kişi başı eğitim ve 192,5 saat koçluk eğitimi ile gösteren Roche İlaç, Türkiye'nin en iyi işverenleri araştırmasında 7. sırada yer aldı ve "Yaşam Boyu Öğrenme" Özel Ödülüne layık görüldü. Roche İlaç tarafından 2013 yılında kurulan Koçluk Programından şimdiye dek 120 danışan faydalandı. Tüm dünyadaki Roche çalışanlarını sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirerek iyi yaşam kültürü geliştirmeleri için teşvik eden "İyi Yaşam Haftası" ile sağlıklı yaşam, önleyici uygulamalar, duygusal sağlık, iyi yaşam kaynakları gibi ana başlıklarda 1 hafta boyunca 592 çalışan katılımı ile toplam 20 aktivite düzenlendi. Roche İlaç'da yıl içinde gerçekleşen 34 terfi ve 4 global ataman da, çalışma ortamının başarıya etkisini ortaya koyuyor. Roche Diagnostik, 2014 yılında bir yıl içerisinde 25.569 başvuru ve %99,83 cevaplama oranıyla Kariyer.net "İnsana Saygı" ödülünü almaya hak kazandı. Çalışan gelişimine verilen önem kapsamında 2014 yılı sonunda çalışanlara verdiği toplam eğitim saati 5.809 ve kişi başı eğitim saati 29 olarak gerçekleşti. Çalışma ortamını daha güvenli hale getirmeyi hedefleyen uygulamalar geliştiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu ile Roche İlaç'ta kişi başı 4.22, Roche Diagnostik'te ise 13,8 saat eğitim gerçekleştirildi.

Topluma Katkı ve Çevreyi Koruma
Kaynakların verimli kullanımını hedefleyen Roche İlaç, teknik düzenlemeler ve çalışan bilincini artırmasıyla 2009 yılına göre toplam enerji tüketiminde yüzde 49, kişi başı enerji tüketiminde yüzde 17, araç filosu enerji tüketiminde yüzde 46, sera gazı emisyonunda ise yüzde 60 azalma sağladı. Ege Orman Vakfı ortaklığı ile bugüne kadar toplam 33 bin 750 ağaçlık 5 orman doğaya kazandırıldı. 2013 yılından bu yana WWF Dünya Saati Elçiliği görevini sürdüren Roche İlaç ayrıca Türkiye'de "Yeşil Ofis" ünvanını alan ilk ilaç şirketi olmuştu.

Roche Türkiye yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle de, yarattığı toplumsal değeri her geçen gün artırıyor. Her yıl Tıp Bayramı'nda 9 yıldır iş birliği yaptığı UNICEF'in çocuk gelişimi kampanyalarına katkı sağlıyor. Tüm dünyada Roche çalışanlarının ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmak için gerçekleştirdiği "Roche Çocuklar İçin Yürüyor" projesi, Türkiye ve Malavi'de ihtiyacı olan çocuklara 6 yıldır kesintisiz destek olmaya devam ediyor. Roche İlaç ‘Yaşam Takımı' ve ‘Çevre Kulübü'nde yer alan çalışanlar, sistemli gönüllülük bilinciyle gönüllülük faaliyetlerinde önemli çalışmalar hayata geçiriyor.

Roche Türkiye 2014 Kurumsal Sorumluluk Rapor'una ulaşmak için;
www.kurumsalsorumluluk.roche.com.tr